Hakkımızda
Promeda 2003 yılında doğru ve uygun mühendislik çözümleri üretmek üzere İzmir’de Elektrik Mühendisi Ceyhan Olten ve Endüstri Mühendisi Fatma Olten tarafından kurulmuştur.
Başlangıçta Yazılım ve Bilgi Sistemleri üzerine çalışmış ardından yönünü Otomasyon sistemleri, Robotik ve Dijitalizasyona çevirmiş ve Siemens patentli Elektrik panelleri üretmeye başlamıştır.
Müşterilerine katma değeri daha yüksek entegre çözümler sunabilmek üzere 2014 yılında İzmir Menemen’deki Ulukent Sanayi Bölgesindeki fabrikasına taşınmış ve 2018’de Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Tasarım Merkezi olmaya hak kazanmıştır.
Promeda Petrokimya’dan, Çimento’ya, Enerji Santrallerinden Demir Çelik tesislerine kadar tüm endüstri tesislerinde ürün çözüm ve servis hizmetleri ile faaliyet göstermektedir.
TARİHÇE
2003
Bilgi Sistem ve Yazılım Danışmanlık Şirketi Olarak Kurulduk
2009
Siemens Elektromarket , Prysmian Enerji ve Haberleşme Kablolarının Ürün Satışına Girdik.
2012
Otomasyon Sistemleri Konusunda Siemens Partneri Olduk.
2012
AG Dağıtım , Komponzasyon , MCC , Otomasyon ve Kontrol panolarını Üretmeye Başladık , Aynı Yıl Bu Konuda Siemens Partneri Olduk.
2013
Toplumsal Sorumluluk Projesi Olarak Olten Filarmoni Orkestrasını Kurduk.
2013
Olten Sanat Okullarını Kurduk.
2015
Endüstri Tesislerinde Entegre Çözümler Üretebilmek İçin Ulukent Sanayi Bölgesinde Yeni Fabrika Binasına Taşındık.
2015
Hareket Kontrol Robotik ve Dijitalizasyon Departmanınını Kurduk.
2017
Ticaret ve Sanayi Bakanlığından Tasarım Merkezi Sertifikasını Aldık.
2018
Güres Tavukçuluk Biokütle Projesi Tamamladık.
2018
Arçelik TV Fabrikasında TV Arka Kapak Vidalama Projesini Yaptık.
2019
Olten Sanat Vakfını Kurduk.
2019
Mühendislik ve Etik
Siemens Sivacon S8 – S4 Pano Üretim Partneri Olduk.
Sanayi devrimiyle birlikte, tarih sahnesine ‘mühendis’ denen ilginç bir insan “tipi” çıktı..
Mühendis; ‘Makine yapan’, üreten, çözen, çözümleyen, hesaplayan, onaran, denetleyen, tasarlayan, planlayan ve kısacası yarar üretendir. Başka bir yaklaşımla Matematik ve doğa bilimlerinden ders çalışma, deneyim ve uygulama yolları ile kazanılmış bilgileri akıllıca kullanarak doğanın madde ve kuvvetlerini daha iyi yaşaması için insan oğlunun hizmetine sunandır.
Etik ; Nasıl yaşamalıyım sorusuna verdiğiniz cevaptır. Bu cevap doğa üstü bilinmez başlangıçlara yöneldiği sürece yanlış, doğanın nedensellik ilkesi içinde kaldığı sürece doğrudur.
Görüldüğü gibi mühendislik ve etik, matematik ve doğa bilimleri gibi ortak bir paydada akıl yolu ile birleşerek direk toplum yaşamı ile ilgilenirler ve aslında ikisi de topluma dair yarar üretme çabasındalar.
Bir toplumda insanlar, temel insani özellikleri olan akıllarını kullanmayı ihmal ettiklerinde, özellikle de bu özensizliği değerler alanında gösterdiklerinde, o toplumda mühendislik mesleği asıl amacı olan yarar üretmeyi bırakır sermaye üretmeye yönelir.
Böyle toplumlarda Etiğin temel yaptırımı olan “utanma duygusu” ya hiç görülmez ya da çok hastalıklı biçimlerde ortaya çıkar. Örneğin bir Mühendis hesaplamalarında yada uygulamalarında bilimsel kuralların dışına çıkmaması gerekirken, hukuken bir sorun yaratıp yaratmamasını her şeyin önüne koyabilir. Daha anlaşılırcası bir kişi yalan söylediğini bildiğinde çok utanmalıyken, söz konusu yalanın kanuna uygun olup olmamasını, utanmanın önüne koyabilir.
Böyle toplumlarda genellikle bol bol yasa konulur ve insanın doğruyu eğriyi yasalar vasıtası ile öğrenmesi sağlanır. Maalesef insanlar kanun tarafından yakalanmadıkları sürece doğruyu eğriyi pek de umursamazlar çünkü, “ Utanma Duyguları Yoktur.”
PROMEDA TANITIM FİLMİ
SIVACON S8 Alçak Gerilim Dağıtım Panosu
Güvenli enerji dağıtımı, akıllı veri ve proses yönetimi
SIVACON S8 yüksek güvenilirlik, emniyet ve esneklik sunan sıra dışı özellikleri ve modüler tasarımıyla geleceğin ve dijitalizasyonun zorlu görevlerine hazır. SIVACON S8’den gelen veriler üst düzey otomasyon, enerji yönetimi ve Bulut-tabanlı analiz sistemleri için her zaman hazır.
Akıllı Dağıtım Panosu
Enerjiyi güvenli ve akıllı bir şekilde dağıtın
SIVACON S8, endüstriyel uygulamalar veya altyapı için bir enerji dağıtım panosu veya Motor Kontrol Merkezi (MCC) olarak yeni standartlar belirliyor. Modüler tasarımı sayesinde SIVACON S8 her ihtiyacı karşılamak üzere en ideal şekilde uyarlanabiliyor.
SIVACON S8 alçak gerilim dağıtım panosu hakkında kapsamlı bilgi için broşürümüze göz atın.
Pratik uygulamalarda güvenilir alçak gerilim dağıtım panoları
SIVACON S8; endüstri ve altyapı uygulamaları için güvenilir bir alçak gerilim dağıtım panosu. Hem personel hem de sistem için yüksek seviyede güvenlik sunuyor. Modüler tasarımı sayesinde tüm sisteminizin tasarımında maksimum esneklik sağlıyor: bunun için yapmanız gereken tek şey SIVACON S8’i özel ihtiyaçlarınıza göre tasarlamak.
Veri merkezleri
- SIVACON 8PS busbar enerji dağıtım sistemi ile bağlantısı yapılabilen ve ortak baralı sırt sırta olarak tasarlanabilen bir dağıtım panosu: SIVACON S8
- Esnek Montaj sistemi
- Ark hatası durumunda çalışanların ve panonun güvenliğini sağlayan üstün tasarım
Kimya tesisleri
Yüksek seviyede güvenlik, esneklik ve güvenilirlikle birleştiriliyor – SIVACON S8’in size sundukları:
- SIVACON 8PS busbar enerji dağıtım sistemine tasarımı onaylanmış bağlantı
- Esnek montaj sağlayan çekmeceli MCC panoları
- SIMOCODE pro ile akıllı bağlantı
- Otomasyon ve enerji yönetim sistemlerine bağlantı
Petrol ve doğal gaz sektörü
SIVACON S8 personel ve dağıtım panosu için yüksek seviyede güvenlik sağlamaya yönelik özelliklere sahip bulunuyor:
- Güvenlik ve esneklik için çekmeceli MCC (motor kontrol merkezi)
- Deniz üstü uygulamalar için belgelendirmiş pano yapısı. En üst seviyede sistem ve servis güvenliği için deprem testinden geçmiş tasarım.
Yüksek binalar ve altyapı uygulamaları
SIVACON S8 minimum bakımla uygun maliyetli bir operasyon sağlıyor:
- Güvenli ve güvenilir güç iletimi için SIVACON 8PS busbar enerji dağıtım sistemine, tasarımı onaylanmış bağlantı
- Modüler tasarım, yüksek esneklik ve genişleme imkanı
- Ark hatası durumunda çalışanların ve panonun güvenliğini sağlayan üstün tasarım
E-House
Geçici veya acil bir güç kaynağına ihtiyaç duyulduğunda ideal çözüm. SIVACON S8, E-House’a kolayca entegre ediliyor.
- Prefabrik ve ön testleri yapılmış şebeke istasyonları – tesise kurulduğu andan itibaren çalışmaya başlayabiliyor
- Sahada mevcut klasik şalt tesislerine pratik, alandan tasarruf sağlayan alternatifler
- Uygun maliyetli planlama ve devreye alma
Tasarım Merkezi
Tasarım Merkezleri Sanayi alanında ve Bakanlar Kurulunun uygun göreceği diğer alanlarda katma değer ve rekabet avantajı yaratma potansiyeline haiz, ürün veya ürünlerin işlevselliğini artırma, geliştirme, iyileştirme ve farklılaştırmaya yönelik yenilikçi faaliyetlerde bulunan merkezlerdir.
Başka bir tanımlama ile;
5746 sayılı Araştırma, Geliştirme ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesi hakkında kanun kapsamında Tasarım Merkezleri; “Tasarım projelerini veya sözleşme çerçevesinde siparişe dayalı olarak yürütülen tasarım faaliyetlerini gerçekleştirmek üzere kurulmuşlardır.
Dar mükellef kurumların Türkiye’deki iş yerleri dahil, kanuni veya iş merkezi Türkiye’de bulunan sermaye şirketlerinin; organizasyon yapısı içinde ayrı bir birim şeklinde örgütlenmiş, münhasıran yurt içinde tasarım faaliyetlerinde bulunan ve Bakanlar Kurulu tarafından belirlenen sayıda tam zaman eşdeğer tasarım personeli istihdam eden, yeterli tasarım birikimi ve yeteneği olan birim” olarak tanımlanmıştır.
Yaptığımız bazı tasarımlardan örnekler
Robotik Zımparalama Projesi
Merkez
29 Ekim, Ulukent Sanayi Bölgesi, 10007. Sk No: 17 35663 Menemen/İzmir
T: +90 (232) 459 22 22
FİRMA İNTERNET SİTESİ İÇİN TIKLAYINIZ.